"Våldtäkt? Det är ju snarare en ordningsförséelse"

Kammaråklagare Rolf Hillegrens kommentar om att våldtäkt i hemmet inte är att klassas som våldtäkt är årets klumpigaste uttalande alla kategorier. Rolf har alltså det arbetet att han ska avgöra om ett ärende ska tas upp i kammarrätten - har du blivit utsatt för exempelvis en våldtäkt så kan det alltså bli samma man som säger att våldtäkt är ett pojkstreck snarare än ett grovt brott, som ska avgöra om du ska få rättvisa i en domstol. Känns inte helt tryggt va? 

Samme Rolf Hillegren försvarar sig med att ämnet är tabubelagt och att det inte spelar någon roll vad han säger för att vad han än säger så kommer det bli uppståndelse. Och det är kanske sant att om man uttalar sig om våldtäkter så blir man krossad av politikerna, därför vågar heller ingen politiker tala om våldtäkt - och så får vi helt enkelt ingen debatt. Vi lever i ett land och en tid då man inte får kritisera lagarna som finns angående våldtäkt om man inte hetsar för att de ska skärpas. Aftonbladetjournalistiken är numera folkmentalitet i den bemärkelsen att alla svenska invånare utom de som sitter med lagboken, vill att "oskyldig tills motsatsen är bevisad" ska gälla alla brott utom våldtäktsfall. 
- Så blir det förstås att man känner när man dag ut och dag in läser i tidningarna om kvinnor som blir våldtagna, utnyttjade och överfallna. Man blir frustrerad och vill bara slänga in allt drägg i en kall cell. Men så funkar det inte och samhället måste börja acceptera att det krävs bevisning till och med i de grövsta pedofilianklagelserna. 

Vi måste börja från grunden! Feminismen har aldrig varit så utbredd - samtidigt aldrig varit så svag. Man slåss bättre i underläge och nu när alla respekterade politiker gladeligen säger att de är öppet feminister är feminismen i överläge och så har vi hamnat i ett läge där alla lägger så mycket vikt på att förklara att de är feminister att ingen hinner/vågar lägga ner energi på att agera! Man får gräva in i de gråaste sidorna på debattsidorna i de tjockaste morgontidningarna för att hitta någon slags kamp och då kan du ge dig tusan på att det ändå hamnar på samma uppslag som en H&M-annons med mer hud än kläder. Det är redan där felet är - objektifieringen av kvinnor finns precis överallt. Damlagen i volleyboll får inte ha sportkläder som är mer än en centimeter breda för då byter killarna kanal och investerarna förlorar pengar. Småkillar spelar våldsspel på datorn där de får bonuspoäng om de spöar upp prostituerade tjejer. Den vanligaste men också grövsta svordomen på mellanstadierna är ett öknamn på kvinnors underliv. Småflickor som är flera år från bröst utfodras med sexiga underkläder från vilken av de stora klädkjedorna som helst. Vi har skapat ett samhälle där tjejer själva försvarar den kommerciella ytlighet där de själva är offer för och frivilligt för vidare den till nästa generation där den blir ännu grövre. Och helt plötsligt finns det ingen som försvarar dem. 

Har du som tjej kort kjol och blir full och följer med en kille hem som plötsligt inte kan ta ett nej, då blir du en artikel i Aftonbladet men likförbannat så finns det inga bevis för att det skett en våldtäkt. För killarna som lekte spöa tjej på tevespel när de var små och ser respekterade kvinnor vika ut sig i herrtidningar för pengar, är de som kommer växa upp och sitta i domarbåset och få höra historien om en tjej med utmanande kläder som blev snorpackad och följde med en snubbe hem från krogen. Och jag lovar att ord mot ord i det fallet aldrig kommer gynna kvinnor. Ord mot ord är ingen bevisning och ska heller inte kunna fälla någon, så är det ju. Så måste det vara. Så man måste börja tänka förebyggande istället!

Det är dags att börja agera! Bryta den här trenden! Sätt åldersgräns på våldsamma spel och filmer såsom man sätter barnsäkra korkar på T-sprit. Inför någon form av uppförandebetyg i skolan så att man tidigt kan se vilka barn som håller på att bli rötägg och kan göra någonting åt deras negativa beteende. Ge alla unga tjejer gratis pepparsprayer och utifall att något händer, informera dem om vad som gäller ifall någonting skulle hända. Det borde vara obligatoriskt i skolan med självförsvarskurser och jämnställdhet borde kanske vara ett ämne på schemat. Polisen måste agera mycket mer konkret! Och låt debatten få finnas utan att kväva den med ord som tabu och kontrovers! Det går inte att gömma sig i all evighet, det är inte okej längre. Säga vad man vill om en pantad åklagare i Stockholm - men nu har han iallafall väckt debatt. Jag hoppas fler vågar hoppa på tåget och inse att man måste arbeta förebyggande. Göra något åt våldstrenden! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0